Ахмед Доган изстреля млади юпита от ДПС на върха в листите

https://www.24chasa.bg/novini/article/9557825 www.24chasa.bg
Лидерът Мустафа Карадайъ по традиция ще води в Кърджали

Номинации за водачи на листите на ДПС са получили лидерите на повечето от младежките структури в страната, съобщи epicenter.bg в петък. Окончателните списъци с кандидатите за депутати още не са готови, казаха за “24 часа” източници в ДПС. Листите официално ще бъдат обявени тази неделя или най-късно в понеделник.

Всъщност почетният лидер Ахмед Доган изстреля юпитата на върха, признават от партията. Активистите се вслушали в апела му от евроизборите да се даде път на младите.

“Каузата на ДПС е твърде голяма, за да си позволим лукса да се борим помежду си и да спъваме развитието на младите хора да живеят по-свободни в един по-добър свят, който те имат куража да изградят за себе си. Този избор на визия за развитие е техен. И ако искаме да имаме европейски път на развитие, трябва да ги подкрепим и насърчим”, обърна се към партията Доган през 2019 г. и кампанията премина под мотото “даваме път на младите”.

Оттогава стриктно се следва апелът на Доган. През лятото на 2020 г., когато вървеше смяната на шефовете на местни структури, лидери станаха именно младежи. Високо образование и възраст под 40 г. бе профилът на избраните.

Сега за водач в Хасково е издигнат лидерът на младежката организация Сезгин Мехмед. През ноември той пое поста от евродепутата Илхан Кючюк, дотогава му бе заместник. В Бургас ще води местният младежки лидер Севгин Али, а в Търново - Мъстън Мъстънов. Бившият младежки лидер и депутат Джейхан Ибрямов ще е първи в Търговище. На избираемо място в Кърджали се очаква да е и местният младежки лидер Байрам Байрам.

Освен младите огромен брой номинации получи и самия Доган. Той благодари на структурите, защото това му донесло “кефлийско настроение за добре свършената работа”. Но няма да се връща в политиката и не прие номинацията.

Макар не всички листи да са готови, сигурни са още имена на водачи. Депутатът Бюрхан Абазов и тази година ще е първи в Русе. В Плевен мястото си запазва депутатката Велислава Кръстева. Във Варна ще води колегата ѝ Ерджан Ебатин. Шефът на социалната комисия в НС д-р Хасан Адемов отново ще е в Добрич, а д-р Джевдет Чакъров в Силистра.

В Кърджали по традиция ще води лидерът Мустафа Карадайъ. Той ще е първи и в Шумен.

Зам.-шефът на ДПС Йордан Цонев вероятно ще поведе Враца. През 2017 г. влезе от Хасково. Във Видин начело се очаква да е Станислав Атанасов, който също е зам.-председател. От ръководството водач ще е и Халил Летифов - говори се, че в Благоевград и Стара Загора. Начело в Пазарджик ще е Искра Михайлова, а бившата зам.-кметица на Сунгурларе Хатидже Георгиева - в Сливен. В Габрово номинирана е Мелегбер Ибрямова. Депутатът Танер Али ще води Пловдив-град, а колегата му Рамадан Аталай - Пловдив-област.