Министър Красимир Вълчев води ГЕРБ в Шумен и Стара Загора (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9557839 www.24chasa.bg
ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ

Дончев: Експертните кабинети са направили много безобразия

Образователният министър Красимир Вълчев е предложен за водач на ГЕРБ в Шумен, обяви областният лидер на партията и кмет на града Любомир Христов.

Това ще е втора листа на просветния министър, след като вече стана ясно, че ще поведе и в Стара Загора. Самият той отказа да коментира. В града на липите той би премерил сили срещу лидера на “Има такъв народ” Слави Трифонов.

И другите министри от ГЕРБ ще са водачи. Премиерът Бойко Борисов ще е в Пловдив и в столичния 25-и МИР. Здравният министър Костадин Ангелов ще е начело във Варна и В. Търново, а вицепремиерът Томислав Дончев пък ще е в родното си Габрово и в 23-и МИР София. Министърът на спорта Красен Кралев ще е в Русе, на енергетиката Теменужка Петкова ще е в Търговище, а регионалният Петя Аврамова във Враца.

Окончателно всички водачи на листите на управляващите ще станат ясни през уикенда, заяви председателката на парламента Цвета Караянчева, която вероятно ще води Кърджали.

Тя очаква “кална кампания”, но обеща ГЕРБ да бъдат позитивни. Ще разказват на избирателите какво са направили през 4-те години на мандата. Щели обаче да си признаят и за грешките.

По “куп причини” ГЕРБ не би влязла в коалиция с ДПС след изборите, отсече пък Томислав Дончев по bTV. Формати като “експертен кабинет” са донесли много безобразия, каза вицепремиерът.

“В политиката трябва да се постъпва честно, почтено и с отговорност. Невинаги става политик от един експерт, а такива има много”, обясни той. И допълни, че в момента се правят “сметки без кръчмаря”, защото не се знае каква ще е конфигурацията в бъдещия парламент.

Победа за ГЕРБ значи да сме първа политическа сила, категоричен бе Дончев. Той ще е водач в Габрово.

Обясни, че не би оглавил правителство на ГЕРБ, лидерът на спечилата партия става премиер.