Китайски служител представи постиженията и опита на страната в намаляване на бедността пред Съвета на ООН по правата на човека

https://www.24chasa.bg/novini/article/9558647 www.24chasa.bg
Снимка Радио Китай

Вчера в рамките на 46-та сесия на Съвета на ООН по правата на човека се проведе конференция на тема „Ролята на намаляването на бедността в насърчаването и защитата на човешките права“. На нея бе поканен Су Гуося, директор на отдела за развитие на китайските села към Държавния съвет, съобщи Радио Китай.

В речта си тя каза, че китайското правителство води ориентирана към народа политика и чрез намаляването на бедността по-добре защитава и насърчава човешките права. От 2012 г. насам то прилага целенасочена стратегия за справянето с бедността, поставя хората преди всичко, защитава правото им на живот и насърчава развитието им. Китайското правителство организира и реализира най-голямата и силна борба срещу бедността в човешката история, каза Су Гуося.

Тя подчерта, че Китай е готов да работи с всички страни по света за намаляването на бедността и да изгради общност на споделената съдба, в която няма бедни и всеки просперира, което ще осигури по-добра защита и ще насърчи напредъка в сферата на човешките права.