Британски социолог: Решителността и смелостта на ККП са главна причина за всестранното избавяне от бедността в Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/9560768 www.24chasa.bg

Неотдавна в речта си на националната конференция за обобщаване на резултатите от усилията за избавяне от бедността китайският председател Си Дзинпин подчерта, че с общи усилия Китай е успял да победи в битката с бедността преди 100-та годишнина от създаването на ККП. Известният британски социолог професор Мартин Олброу заяви, че ККП е успяла да се справи с бедността, защото е решителна и силна, което е мощен двигател за възстановяването на страната.

Реформата и отварянето са важна мярка за забогатяването на народа и засилването мощта на Китай. Според Олброу през изминалите четири десетилетия благодарение на тях страната е успяла да се включи в процеса на глобализация и те са най-ефективният начин за преодоляването на бедността и засилването на икономиката.

Олброу добави, че поддържането на многостранно сътрудничество е друга важна причина за сегашните постижения в китайското развитие. Според него Китай е демонстрирал изцяло своята отговорност и задължения в подкрепата на многостранността. Той посочи също, че Китай е държава, която поддържа взаимноизгодното сътрудничество и съдейства за изграждането на общността на споделената съдба, което ще играе по-важна роля в международните дела.