Руската посланичка пристигна в България (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9560920 www.24chasa.bg
СНИМКИ: ПОСОЛСТВО НА РУСИЯ

Новата посланичка на Русия Елеонора Митрофанова пристигна в България, съобщи руската мисия у нас. В първия си ден  в София (26 февруари) г-жа Митрофанова посети руската православна църква «Свети Николай Чудотворец»  – Подворието на Патриарха Московски и на цяла Русия.

Бившата ръководителка на агенция “Россотрудничество” Елеонора Митрофанова е първата жена - посланик на Русия в България. Тя смени досегашния първи дипломат на Москва в София Анатолий Макаров, който заемаше длъжността от 2016 г. 

“България е прекрасна и интересна страна. Познавам там много хора, с удоволствие приемам назначението”, коментира преди време новия си пост дипломатката пред РИА Новости. 

Новата посланичка е родена във Волгоград - бившият Сталинград Тя завършва МГИМО със специалност международна икономика и е доктор на икономическите науки, доктор по икономика и управление. Автор е на редица научни публикации по проблемите на международните транспортни връзки. Владее английски, френски и испански език. Омъжена е, с 3 деца.