Задържаха двама грузинци за кражба от магазин и фризьорски салон в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/9563217 www.24chasa.bg
Софийска районна прокуратура

Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура задържа за срок до 72 часа двама грузинци за кражба, извършена в съучастие, съобщиха от държавното обвинение.
    Към наказателна отговорност са привлечени обвиняемите З. Н. и Е. М., грузински граждани.

З. Н. и Е. М. са обвинени в това, че за времето от 17,00 ч. до около 18,10 ч. на 25.02.2021 г. в гр. София, от магазин и фризьорски салон в съучастие са отнели чужди движими вещи – три броя системи за сгъстяване на коса, на обща стойност 3450 лева, собственост на търговско дружество, от владението на управителя на фирмата - В. Т., без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвоят.

З. Н. е участвал в извършването на кражбата като извършител, а Е. М. е улеснил отнемането на вещите, като помагач. Престъплението, за което те са привлечени към наказателна отговорност, е наказуемо с „лишаване от свобода“ до осем години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителите на 28.02.2021 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на З. Н. и Е. М. за срок до 72 часа.

Предстои днес да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на всеки от тях.