Фризьорските салони в Германия отварят на фона на смекчаване на мерките

https://www.24chasa.bg/novini/article/9563452 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Фризьорските салони в Германия отново отварят врати, след като бяха затворени два месеца и половина. Това е още една предпазлива стъпка в опитите на страната да постигне баланс между смекчаването на ограниченията и опасенията от по-заразните варианти на коронавируса, след като преди седмица учениците от началните класове се завърнаха в училище, предаде Асошиейтед прес.

Решението за отваряне на фризьорските салони бе взето на 10 февруари от канцлера Ангела Меркел и ръководителите на 16-те федерални провинции. Те ще се срещнат в сряда, 3 март, за да решат как да подходят към останалите ограничения срещу COVID-19, които към днешна дата са валидни до 7 март, предаде БТА.

Някои провинции разрешиха на бизнеси като цветарски и железарски магазини да заработят отново.

Повечето магазини в Германия са затворени от 16 декември. Ресторантите, баровете, фитнес залите и местата за развлекателни дейности са затворени от 2 ноември, а на хотелите е позволено да настаняват само хора, пътуващи по работа.

Очаква се германските власти да останат предпазливи, тъй като броят на новозаразените спря да намалява, а в някои провинции дори нараства заради разпространението на по-заразния щам, открит първо във Великобритания.

Германският център за контрол на заболеваемостта съобщи днес за нови 4732 случая през последните 24 часа спрямо 4639 преди седмица. Регистрирани са нови 60 смъртни случая, с което общият им брой е нараснал до 70 105.