Младен Маринов: Бях министър на българското правителство, не на ДПС

https://www.24chasa.bg/novini/article/9566937 www.24chasa.bg
Младен Маринов КАДЪР: bTV

Бях министър на българското правителство, не на ДПС. Те дори не гласуваха за мен, когато ме избираха за поста в парламента. Така бившият вътрешен министър Младен Маринов и водач на листата на ГЕРБ за София-област коментира пред Би Ти Ви слуховете, че е близък до ДПС. „Тогава ставаше дума за разсейване на слуховете“, отсече той.

Маринов посочи, че е напуснал поста заради протестите през лятото на 2020 г. Тогава имаше сблъсъци на демонстранти с полицаите. „Всяко действие е индивидуално, но министърът носи политическа отговорност“, каза Маринов.

„Говорих с премиера Борисов и той ми каза, че членове на ГЕРБ са ме номинирали. Обмислих нещата и на тази възраст, на която съм, сметнах, че бих могъл да бъда полезен“, посочи Маринов. Той обясни, че акцент ще му е сектор „Сигурност“. И добави, че макар да не е от София-област е точно на нейната граница, тъй като е от Ябланица.

„Не съм член на ГЕРБ и не мисля да ставам партиец“, каза още Маринов и обясни, че ще залага на експертизата си.

И добави, че през 7-те си месеца извън светлините на прожектора е обърнал внимание на семейството си. Преброил приятелите си, които до един не му обърнали гръб. Изкарал и коронавирус.