Първата дама на Китай насърчи германските ученици за взаимна дружба

https://www.24chasa.bg/novini/article/9567089 www.24chasa.bg

Германското средно училище Burggymnasium отново отвори врати в края на февруари след повече от двумесечно затваряне заради епидемията от новия коронавирус. Неотдавна представител от китайското посолство в страната специално предаде на училището писмо от съпругата на китайския председател Си Дзинпин, Пън Лиюен, съобщи Радио Китай.

В писмото си първата дама на Китай сърдечно насърчава учителите и учениците на Burggymnasium да допринесат повече за дружбата между двата народа. На церемонията по предаването двама ученици прочетоха писмото на китайски и немски. Учениците също споделиха опита си в изучаването на китайски и учебните обиколки из страната с китайски и германски гости. Те изразиха желание да се възстанови нормалният обмен лице в лице след епидемията.

Гимназия „Burggymnasium“ се намира в Есен, Северен Рейн-Вестфалия. То е едно от 12-те най-стари училища в Германия. През март 2014 г. по време на държавната визита на Си Дзинпин в Германия, Пън Лиюен посети мястото и присъства на урок по китайски език.