Валери Симеонов: С "Воля" общото ни е борбата с картелите и монополите

https://www.24chasa.bg/novini/article/9569199 www.24chasa.bg
Валери Симеонов КАДЪР: bTV

Евроориентацията на България не трябва да се оспорва, според лидерът на НФСБ

В общуването между политическите субекти и партиите има динамика. Във всяко НС сме свидетели на остри гласувания на тези хора, които са имали помежду си търкания. Имали сме с Марешки 2 търкания за 4 години - 1 размяна на реплики за изборния кодекс и втория случай не съм отговарял. Това каза за bTV лидерът на НФСБ Валери Симеонов. 

"С партия ВОЛЯ ние имаме доста общо. Върхът на айсберга е видимата борба с картелите и монополите. При г-н Марешки това протича с намаляването на цените на лекарствата и с предлагането на горива в бензиностанции с 30% по-ниски цени. При нас това се изрази с борбата за опазване за цели браншове - казаните за ракия бяха изхвърлени от пазара. Общото е стремежът на двете партии да осигурят повишение на доходите - на пенсиите и чрез намаляване на разходите", каза още Валери Симеонов. 

"Хазартните игри са заели своето пазарно място, ние не можем да откажем хората. Можем да ограничим въвличането в тази зависимост. Масовото предлагане на талончета на ученици, пенсионери, дотам се беше стигнало, че тази зависимост се беше превърнало в пандемия, ние все пак го спряхме. Коренна разлика има - едно е да отидеш в едно определено помещение, което е лицензирано. Друго е да ти бутат талончета. Това е покваряване", добави той. 

"Евроориентацията на България е приета като даденост и никой не трябва да я оспорва или да я оспорва и в бъдеще. По икономически причини, не по цивилизационни. България има полза от участието си в ЕС и НАТО. Европа е разделена на 2 блока. Единият е проруския, другият е НАТО. Нашият избор е направен отдавна.  ", добави той.

"Ние с Москов сме в прекрасни отношения, коментирали сме съвместно явяване, може би като всяка партия да се измери самостоятелно на изборите. До 3 февруари нямаше никакви симптоми, които да водят до отделно явяване и на 4 бях изненадан. Няма драма в това", добави лидерът на НФСБ. 

"Идеята за "зелени паспорти" звучи като идея за по-голяма сигурност. На първо място е човешкият живот. Още не съм се имунизирал, ще го направя когато ми дойде ред", каза още Симеонов.