Вълчев: Нашето благополучие е свързано с изграждането на образовани хора

https://www.24chasa.bg/novini/article/9571259 www.24chasa.bg
Красимир Вълчев

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев отправи поздравление за Националния празник на Република България - 3 март, съобщи пресцентърът на МОН.

Днес почитаме нашите герои, отдали живота си в името на идеала за свобода и независимост. Горди сме, че българският народ с воля и саможертва е заслужил свободата си. 143 години, след като България се появява отново на политическата карта на Европа, вече сме неделима част от обединеното европейско семейство. Да не забравяме делото на предците си и да помним, че имаме дълг да работим за модернизирането на страната ни и нейното духовно и икономическо развитие. Нашето благополучие е свързано с изграждането на образовани, смели, свободни млади хора и ние се стремим да постигнем именно това, заявява министър Вълчев.

Той отбелязва, че последната година ни донесе много предизвикателства, постави ни пред нови изпитания във всички сфери на обществения живот. "В особена степен това се отнася за българското образование. И в тези времена на трудности българите проявиха човеколюбие, но и отговорност, както към себе си, така и към околните. Обединени в името на свободна и сплотена България, да покажем, че сме достойни наследници на дедите ни. Честит празник!", пожелава министър Красимир Вълчев.