Ниагарският водопад изгря в цветовете на българското знаме (видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9573063 www.24chasa.bg

Съвременните технологии дадоха възможност на българите по всички краища на света да станат свидетели на уникално събитие в Канада, посветено на националния ни празник на 3 март 2021 г. – осветяването на Ниагарския водопад в цветовете на българския трибагреник. 

Началото на светлинното шоу бе в 22:00 ч. EST (5:00 ч. сутринта на 4 март българско време). То продължи 15 минути и можеше да се наблюдава както от бреговете на Канада (провинция Онтарио), така и от САЩ (щата Ню Йорк). 

Празничната програма по повод 3 март продължи в 12:30 ч. EST (7:30 ч. сутринта на 4 март българско време) във Ванкувър, когато емблематичната сграда на кметството -  Vancouver City Hall , бе озарена от преливащи нюанси на бяло, зелено и червено. 

Двете събития можеха да бъдат проследени пряко във фейсбук страницата на МВнР https://www.facebook.com/MFABulgaria

По случай националния ни празник снощи емблематично място в Подгорица, столицата на Черна гора, грейна с цветовете на българския трибагреник.

С любезното съдействие на община Подгорица посолството ни организира светлинно шоу на най-големия мост в столицата – Милениум, който до полунощ тази вечер е осветен в цветовете на българското знаме.