Първият ни дипломат в Канада: Посланието за осветяването на Ниагара е, че заедно сме по-силни (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9573431 www.24chasa.bg
Светлана Стойчева – Етрополски, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Канада Кадър: БНТ

Посланието за осветяването на Ниагара беше, че заедно сме по-силни, каза Светлана Стойчева – Етрополски, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Канада пред БНТ.

Припомняме, че Ниагарският водопад светна в цветовете на българския трибагреник по повод Националния ни празник 3 март. Цветовете на трибагреника огряха природното чудо по инициатива на Генералното консулство на България в Торонто, със съдействието на българското посолство в Канада.

Беше много емоционално да видим преливането на светлините в бяло, зелено и червено на фона на водната стихия. Както знаете, Ниагарският водопад е своеобразна визитка на Канада, коментира първият ни дипломат в Канада.

Навършването на 55 години дипломатически отношения между България и Канада беше поводът да помислим за нещо по-различно тази година. Благодарни сме, че кметът на Торонто реагира веднага на нашето предложение, допълни още посланикът.

След светлинното шоу се изви и дълго българско хоро.

Иска ми се да вярвам, че като невидима нишка това събитие допринесе за обединението на българите, допълни посланик Светлана Стойчева – Етрополски.

Днес ще бъде осветена сградата и на още един архитектурен паметник - кметството във Ванкувър.