ДПС представи кандидатите си за изборите. Карадайъ: Трябва да затвърдим демокрацията (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9575141 www.24chasa.bg

„Предстоят най-важните избори след 1989 г. Ако тогава трябваше да победи демокрацията, сега трябва да се препотвърди тази победа. Тогава трябваше да се победи тоталитарното управление, сега трябва да победим авторитаризма, агресията и арогантността. Ако тогава трябваше да се зададе посоката, сега трябва да се очертае хоризонтът. Трябва да се даде ускорен ритъм, за да наваксаме изоставането".

Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред актива на движението. Днес той представи кандидатите за депутати от партията.

"От ДПС имаме програма за ускорено икономическо развитие на страната, имаме и кадрите за това. Мнозина имат и опита, но и други носят енергията и чистотата на младостта“, каза Карадайъ.

В Благоевград водач ще е Халил Летифов - икономист на 41 г, магистър по психология на управлението, народен представител в 43-ото и 44-ото НС. Средната възраст на листата там е 41 г. Втори в нея е зам.-шефът на ДПС Йордан Цонев, трети е Елхан Кълков и четвърти - сегашният областен председател на ДПС Ибрахим Зайденов.

В Бургас начело е Севим Али на 39 г. Магистър инженер химик е и настоящ депутат, бил е общински съветник в Айтос. Средната възраст на хората в листата там е 36 г. Втори в нея е Ешреф Ешреф - общински председател в Айтос, трета в листата е Фатме Рамадан, следвана от Ружди Хаджем.

48-годишният Ерджан Ебатин води във Варна. Той е магистър по биология и химия и депутат в 43-ото и 44-ото НС. Бивш областен председател на ДПС във Варна е.

Във Велико Търново начело е Мъстън Мъстънов на 29 г. Той е икономист. Втори мандат е общински съветник в Полски Тръмбеш. Ръководител е на звено в международна компания за възстановяване на данъци за корпоративни клиенти. Във Велико Търново пък средната възраст на листата е 40 г.

Видин - водач е Станислав Анастасов на 37 г. Той е икономист по образование и е бил депутат в 42-ото и 43-ото НС. Бил е министър на околната среда и водите за няколко месеца през 2014 г. Член е на ЦОБ с ресор либерални политики от 2016 г. досега. Бил е зам.-шеф на МДПС за периода 2009-2012 г. Средната възраст на листата в този район е 39 г.

Във Враца водач е Йордан Цонев. Той е икономист, доктор е и по теология. Депутат от 38-ото НС досега. Зам.-председател е на партията от последната национална конференция, но е член на ЦОБ от 2005 г. досега. Средната възраст на листата там е 44 г.

Габрово - водач е Мелекбер Велева на 43 г. Магистър по иновационен и инвестиционен мениджмънт. От 2004 г. е зам.-управител на фирма за внос и износ. Общински председател е на ДПС Габрово.

В Добрич по традиция води д-р Хасан Адемов. Той е лекар - анестезиолог и реаниматор. Депутат от 38-ото НС насам. Бивш министър е на труда и социалната политика.

Кърджали води лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той е магистър по икономика и първи председател на младежкото ДПС. Втори там е зам.-шефът на ДПС и кмет на Кърджали Хасан Азис. Трети е областният председател Ресми Мурад. Четвърти е Мукадез Налбант. Пети е Байрам Байрам - областен председател на младежкото ДПС.

Кюстендил води Стоян Стоянов. Той е лекар травматолог. Бил е зам.-министър на здравеопазването през 2009 г. Управител е на 29-о ДКЦ в София.

В Ловеч е Рушен Риза, който е магистър по финансов мениджмънт. Бил е депутат в няколко парламента. Доскорошен член е на ЦОБ.

Водач в Монтана е 43-годишният Димитър Аврамов. Магистър е по предприемачество и финансов мениджмънт.

Пазарджик води Искра Михайлова. Тя е магистър по библиотечно и информационно обслужване от университета в Санкт Петербург. Тя е евродепутат от ДПС от 2014 г. досега. Била е министър на околната среда и водите както и зам.-министър на регионалното развитие. Средната възраст на листата там е 37 г.

Перник води Боряна Методиева. Тя е магистър по право на ЕС и публична администрация. Била е зам.-областен управител на област Перник. От 2016 г. досега е областен председател на ДПС-Перник.

В Плевен начело е Велислава Кръстева, политолог по образование и бивш зам.-министър на културата.

Пловдив -град води Танер Али на 47 г. Той е магистър по публична администрация, турска филология физическо възпитание. Настоящ депутат е и бивш кмет на община Антоново.

Пловдив-област начело на листата е Рамадан Аталай, който е магистър минен инженер. Настоящ депутат е и член на ЦОБ от 2001 г. досега.

В Разград води Ахмед Ахмедов. Той е магистър машинен инженер и настоящ депутат. Бил е кмет на община Цар Калоян от 2003 до 2014 г. Зам.-председател на ДПС е от 2016 г. досега.

В Русе първи е Бюрхан Абазов. По образование той е инженер агроном. Бил е зам.-министър на земеделието от 2005 до 2009 г и от 2013 до 2014 г.

Джевдет Чакъров ще води в Силистра. Той е лекар и доцент по обща хирургия към МУ- Пловдив. Депутат от 39-ото НС насам. Бивш министър на околната среда и водите. Член на ЦОБ от 1996 г. Бил е вицепрезидент и член на бюрото на Либералния интернационал.

Хатидже Георгиева ще води в Сливен. По образование тя е магистър по европейски фондове и програми. Бивш зам.-кмет е на Сунгурларе и от 2019 г. досега е общински съветник там.

В Смолян начело е Хайри Садъков. Той е икономист и настоящ депутат.

В 23-МИР София първа е  Таня Иванова на 36 г. Магистър е по енженерен дизайн. Бивша кметица на Владая. Професионален състезател е по мотоциклетизъм и европейски шампион за 2014 г.

24 МИР води Стоян Стоянов, както и Кюстендил.

В 25 МИР пък ще е 31-годишната Райна Иванова. Тя е магистър икономическо право на ЕС от Сорбоната. Акаунт мениджър е в международна компания. Средната възраст на листата пък е 31 г. Втори в нея е доскорошният председател на младежкото ДПС Илхан Кючюк. Трети е Сами Чакъров, син на Джевдет Чакъров.

В София-област начело е Руслан Коларов на 44 г. Доктор е по икономика. Областен председател на ДПС в област София от 2015 г.

Стара Загора води Халил Летифов. Средната възраст на листа там е 37 г.

В Търговище начело е Джейхан Ибрямов. Той е магистър по политология и настоящ депутат. Бил е зам.-министър в министерството на инвестиционното проектиране от 2013 до 2014 г. Член е на ЦОБ от 2020 г. и е бивш председател на младежката организация.

Настоящият председател на Младежко ДПС Сезгин Мехмед ще води Хасково. Той е магистър политически мениджмънт и публични политики. Средната възраст на листата там е 43 г.

В Шумен ще води Карадайъ. След него в листата е Айсел Руфат, а трети - Хамид Хамид.

В Ямбол начело е Янко Янков. Той е магистър по международни икономически отношение и машинен инженер. Бивш депутат е от ДПС в четири НС. Той доскоро бе и зам.-председател на ДПС. Сега е член на ЦОБ.

Тепърва ще има да се представяме и пред избирателите и да си поправим грешките, ако има такива. Всички колеги обаче имат много добри биографии. От утре започваме предизборната кампания, каза Карадайъ. Според него се виждало, че кандидатите на ДПС са с нужната експертиза и опит.

На тези избори трябва да върнем държават на гражданите, да си върнем държавата. С тези избори да спрем да се погазват правата и свободите. След тези избори да не позволим разделянето и противопостаянето да са модел на политика. Да спрем войната между институциите. Да има диалог межгду инситтуциите за да не се преняся разделянето и противопоставянето сред гражданите и хората, каза Карадайъ. Припомни, че движението има своя програма за развитие.
Призовавам от утре с предизборната кампания да покажем силата и мощта на ДПС в името на просперитета и бъдещето на България, каза Карадайъ.