БНТ4 вече се излъчва и в Северна Македония

https://www.24chasa.bg/novini/article/9575340 www.24chasa.bg

Канал БНТ4 на Българската национална телевизия (БНТ) вече е достъпен и в Северна Македония. Вчера това съобщи специалният представител на страната в спора с България Владо Бучковски, а днес и генералният директор на БНТ Емил Кошлуков потвърди в профила си във "Фейсбук".

Началото на излъчването чрез платформата "Макс ТВ" (канал 74) бе предизвестено, след като двете страни се договориха за него като част от стъпки за намаляване на напрежението заради двустранни спорове, блокирали преговорите за присъединяване на Северна Македония към Европейския съюз. Началото на излъчването следва едномесечна работа по договор.

"Благодаря на всички, които помогнаха да стане това, особено на нашия посланик в РСМ г-н Ангелов, на г-н Бучковски, специалния представител на държавата за отношенията с България, на БККС, което е Българския културен клуб в Скопие, на г-н Филипов от Македонския научен институт и много други хора, които работиха неуморно да преодолеем спънките и трудностите. Важна роля имаше и съдействието на техния СЕМ, който се нарича Агенция за аудио- и аудио-визуални медийни услуги, с председател Зоран Трайчевски," написа още Кошлуков.

Вчера Бучковски каза в интервю за "Дойче веле", че вече има значителен напредък в сътрудничеството в медийната сфера, образованието и културата (българската страна е по-предпазлива и вижда множеството спорни въпроси). Според него "решения на откритите въпроси" ще се намерят до края на мандата му - декември. Специалният пратеник обаче по-рано бе изразил надежда за справяне с трудностите към средата на годината, посочва "Дневник". 

Подписахме договора с македонския телеком и от 03.03.2021г вече по Макс Тв ( платформата на телекома) се разпространява...

Публикувахте от Emil Koshlukov в Четвъртък, 4 март 2021 г.