Испания ограничава пътуванията за Великден

https://www.24chasa.bg/novini/article/9576624 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Испанските власти заявиха, че планират да забранят пътуванията между различни региони на страната по време на Великден, за да ограничат разпространението на коронавируса, предаде БГНЕС. 

17-те региона на Испания се съгласиха да затворят границите си през седмицата преди Великден, която тази година се пада на 4 април, по време на среща с централното правителство, се казва в изявление на здравното министерство.

Мярката, която все още трябва да бъде официално одобрена през следващата седмица, означава, че хората няма да могат да напуснат родния си регион, за да посетят семейството си или да прекарат ваканцията в друг регион по време на традиционния пиков период на пътувания.

„Ограниченията за пътуване са необходими, за да се предотврати разпространението на новите варианти на вируса”, заяви министърът на здравеопазването.

В Испания имаше огромно увеличаване на коронавирусните инфекции през януари, след като по Коледа бяха облекчени ограниченията за пътуване, за да могат семействата да се съберат за празниците.