Парламентът отложи наградите за нови 92-ма певци, музиканти и артисти

https://www.24chasa.bg/novini/article/9577020 www.24chasa.bg
В последния си работен ден преди разпускането си, депутатите отложиха гласуването на творческите пенсии. СНИМКА: Велислав Николов

 

Парламентът отложи гласуването за отпускане творчески пенсии на нови 92-ма певци, музиканти и артисти, сред които са Силвия Кацарова, Георги Христов, братя Аргирови, Христо Кидиков и др. 

Причината точката да отпадне от дневния ред на депутатите в практически последния им работен ден е, че липсва постъпил доклад в деловодството на НС, обясни в началото на заседанието председателката на парламента Цвета Караянчева. В понеделник 44-ото НС ще бъде разпуснато официално, за да се отдадат депутатите на предизборната си кампания.

350 и 500 лв. в рамките на 3 години би отпуснала държавата на артистите в рамките на 3 г., за 7 имена сумата пък ще е 700 лв. пожизнено. Темата с творческите пенсии развълнува обществото в началото на септември, когато парламентът гласува такива награди на 63 певци. В последствие и други се обявиха за това, че имат заслуги в културата, и министър Боил Банов внесе втори списък.