Хърсев за апартамента на Цветан Василев: За по-малко от 2 млн. лв. го купи моя фирма

https://www.24chasa.bg/novini/article/9577738 www.24chasa.bg
Апартаментът над градинката на "Кристал" в София.

Дружество на финансиста го придобило, за да го дава под наем, плановете са да го продаде

 

Собственик на известния апартамент на банкера беглец Цветан Василев над ресторант "Кристал" е банкерът Емил Хърсев през фирма "Хора Дива", пише "Уикенд". Според изданието истинският владетел на апартамента е бизнесменът Кирил Кленовски, а стъклата на апартамента са бронирани. "Жилището с площ колкото баскетболно игрище - 1200 кв., е купено на 19 юни 2020 г. Цветан Василев прави този мегаломански апартамент за резиденция на дъщеря си Радосвета, френска възпитаничка, която така и не успява да му се порадва. Едва завършва ремонтът, който според запознати гълта над 20 млн. лв., рухва КТБ и фамилия Василеви духва към Белград", пише "Уикенд" и допълва, че тогава апартаментът е прехвърлен на офшорка от Сейшелите, чийто собственик го продава на финансиста Емил Хърсев.

Емил Хърсев
Емил Хърсев

Не бих коментирал, каза Емил Хърсев пред "24 часа", но все пак потвърди, че неговото дружество "Хора Дива" е придобило апартамента през лятото на 2020 г. "Придобито е с финансиране, разбира се. Продавачът, доколкото знам, не е свързан с Цветан Василев. Не е тайна сделка. Жилището е дадено под наем. Недвижимост като недвижимост, за мен това е чисто финансова сделка, свързана със съответния риск, защото за апартамента вървят дела. Но според мен рискът е поносим. Ще се опитаме да го прехвърлим, затова е и придобит въпросният апартамент.

Дружеството, представлявано от Кленовски е наемател на апартамента, самият той не живее там, то си е правено за офис, доколкото знам го ползва като офис", каза Хърсев.

Той добави, че цената, на която е придобит имотът, е по-малко от 2 млн. лв. Но ремонтите можели да излязат 2 милиона лева. И отрече предишни публикации, според които в жилището имало златни казанчета и бидета.

Дали стъклата са бронирани? Не вярвам, изглеждат нормално, каза Хърсев.