Слънчев бряг е най-изгодният курорт в Европа за англичани

https://www.24chasa.bg/novini/article/9584818 www.24chasa.bg
Слънчев бряг

За поредна година Слънчев бряг оглавява класацията на британските пощи за най-евтин европейски курорт, която се прави според цените на 8 популярни неща за почивка спрямо курса на паунда. Сред тях са алкохол и храна, които според изследването са намалели с 11,2% в нашия курорт.

Ако през миналата година за ядене за двама с бутилка вино, плюс кафе, бира, кока-кола, минерална вода, малък слънцезащитен крем и препарат срещу комари са били необходими 30,68 паунда, то сега стигат 27,71 паунда.

“Дейли мейл” отбелязва, че в класацията на Post Office Travel Money за евтини почивки за поредна година няма изненади.

След Слънчев бряг отново се нареждат турският курорт Мармарис, португалският Алгарве и испанският Коста дел Сол, като в тях оценяваният пакет от продукти е на стойност от 42 до 58 паунда.

Дали обаче англичаните ще стигнат до тях през лятото, зависи до голяма степен от пандемията и какви споразумения ще бъдат постигнати между различните държави за туристически пътувания.

Миналата година Англия договори зелени коридори с редица страни, но България не бе сред тях. Ако и това лято не бъде включена, пътуващите до нея ще трябва да стоят в 10-дневна карантина при завръщане на Острова и да правят по 2 допълнителни теста за коронавирус за 210 паунда, което е почти колкото пакетна почивка у нас.