Внушителна оръжейна находка при 16-годишен в Германия (Снимка)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9585145 www.24chasa.bg
Арсеналът от оръжия на шестнайсетгодишния младеж в Германия Снимка: Bundespolizei

Внушителна находка от оръжия бе открита при 16-годишен младеж в Германия, съобщи полицията. За щастие, сред тях няма огнестрелни оръжия.

В петък федералните полицейски служители провериха наложената в момента зона за забрана на оръжията в централната гара на Мюлхайм в провинция Северен Рейн-Вестфалия (NRW).

Около 18 часа в полезрението на униформените попаднал млад човек, който е имал цял арсенал от оръжия.

В багажа на момчето, заловено в квартала "Паулусфиертел", са открити три въздушни пушки с различни приставки, един пистолет - играчка и сгъваем нож. Говорител на полицията каза, че на пръв поглед въздушните пушки не са се различавали по големина и цвят от истинските оръжия.

Но със сигурност и въздушните пушки могат да доведат до тежки наранявания. Те не попадат под закона за оръжията, но трябва да се транспортират в затворени контейнери, пише Bild.de, което е пропуснал да направи ученикът от Мюлхайм.

Федералната полиция задържа арсенала от оръжия и образува производство за административно нарушение по Закона за оръжията. Какво е възнамерявал да направи ученикът с оръжията остава неясно.

От 3 март до 7 март е забранено да се носят оръжия, режещи и пробождащи пособия, както и опасни предмети в районите на главните гари в Есен, Гелзенкирхен и Мюлхайм. Служителите на реда реагират на голям брой насилствени престъпления, при които многократно са били използвани опасни оръжия.