Петролни съоръжения в Саудитска Арабия станали мишена на атака с дрон

https://www.24chasa.bg/novini/article/9585643 www.24chasa.bg
Атака с дрон в Саудитска Арабия СНИМКА: РОЙТЕРС

Няма жертви и ранени

Министерството на енергетиката на Саудитска Арабия съобщи днес за атака с дрон на петролни резервоари на саудитската петролна компания "Сауди Арамко" в пристанището Рас Танура - то е един от най-големите петролни терминали в света. Шрапнели на ракета са паднали близо до жилищен комплекс на компанията в град Дахран, предаде Ройтерс.

Министерството на енергетиката на Саудитска Арабия съобщи днес за атака с дрон на петролни резервоари на саудитската петролна компания
Министерството на енергетиката на Саудитска Арабия съобщи днес за атака с дрон на петролни резервоари на саудитската петролна компания "Сауди Арамко" в пристанището Рас Танура СНИМКА: РОЙТЕРС

"Един от комплексите с петролни резервоари на пристанището Рас Танура в източната част на страната ... беше атакуван тази сутрин от дрон, идващ от към морето", посочи министерството в комюнике.

По-късно днес "шрапнели на балистична ракета паднаха в жилищен комплекс на "Сауди Арамко" в град Дахран", се допълва в комюникето.

Говорител на министерството посочи в изявление за Саудитската агенция по печата (SPA), че при атаките няма жертви и ранени.

Ударите срещу петролните съоръжения и жилищния комплекс бяха окачествени като страхливи терористични атаки от говорител на саудитското министерство на отбраната, цитиран от SPA.