Николова пред руския посланик: България е готова да посрещне своите гости от Русия

https://www.24chasa.bg/novini/article/9619732 www.24chasa.bg

България е готова да посрещне своите гости от Русия като една сигурна туристическа дестинация. Вярвам, че границата между нашите държави ще се отвори скоро и руските туристи ще посетят страната ни още през настоящия летен туристически сезон. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с извънредния и пълномощен посланик на Руската федерация у нас Н. Пр. Елеонора Митрофанова. Това съобщиха от Министерството на туризма. 

Министър Николова обясни, че Министерството на туризма е в постоянен контакт с Министерството на външните работи и Министерството на здравеопазването и се проучват възможностите границата между двете държави да бъде отворена за пътувания. Надявам се, че след като това се случи, полетите до България за 2021 г. отново ще влязат в плановете на руските авиопревозвачи, поясни тя.

Вицепремиерът увери посланика, че Министерството на туризма ще продължи да работи в посока България да се реализира все по-успешно като целогодишна туристическа дестинация на руския пазар. В нормални условия ежегодно страната ни приема над 450 000 руски граждани.

Николова пред руския посланик: България е готова да посрещне своите гости от Русия

По думите ѝ в условията на продължаващата пандемия от COVID-19 е от ключово значение да се продължи сътрудничеството между двете държави. И допълни, че съвместно с местните здравни власти се прилагат всички необходими мерки в българските курорти и туристически дестинации за безопасното протичане на туристическите сезони в страната.

От своя страна Н. Пр. Елеонора Митрофанова изрази задоволството си от проведената среща. Много се радвам, че имам възможност да работя в България - народ, който ни е много близък, заяви тя. И допълни, че за руските туристи ще бъде голяма радост фактът, че летният сезон у нас ще бъде открит от 1 май. По думите ѝ от изключително значение е руските туристи да имат точна и пълна информация как ще се осъществява туристическата дейност в България и при какви мерки.