Прокурор попита Слави Ангелов какво е публикувал за Васил Божков и братята Найденови

https://www.24chasa.bg/novini/article/9622413 www.24chasa.bg
Слави Ангелов

Публикувал ли сте материали за Васил Божков и братята Найденови?  Това попита прокурор Николай Попов Слави Ангелов на поредното заседание по делото за побоя над главния редактор на "168 часа". 

Година след нападението Ангелов беше разпитан за събитията около датата на побоя - 17 март м.г.  

"През януари 2020 г. се появиха записи на разговори между Божков и братята Найденови. Тогава публикувах коментар по случая. Беше за това, че търговският спор между съдружниците е сериозен и държавата трябва да му обърне внимание", разказа Слави Ангелов и посочи, че не е получавал заплахи заради работата си в месеците преди нападението. 

Той описа и нападателя, който го удря пръв и го събаря на земята - атлетичен млад мъж, висок над 1,80 м, с черен клин и гащета. След това изпаднал в безсъзнание и не помни другите двама, които са го били, след като е паднал на земята. Когато се свестил, кръв се стичала от разбитите му нос и вежда и влизала в устата му, което го задушавало. 

На заседанието защитата на подсъдимите Бисер Митрев, Георги Асенов и Никола Асенов се опита да обори твърденията на прокуратурата и експертите, че на Слави Ангелов са нанесени средни телесни повреди. След побоя той беше със счупен на три места крак, костите на носа, както и много други наранявания по тялото. 

Очаквайте подробности!