"168 часа": Нагласен ли е конкурсът "Студент на годината"?

https://www.24chasa.bg/novini/article/9625200 www.24chasa.bg
Церемонията е проведена на 1 март в Софийския университет.

Участничката Христина Георгиева твърди: "В категория “Докторант” е избран човек, който не отговаря на изискванията и няма нужните научни постижения"

Христина Георгиева е адвокат и доскоро беше докторант в УНСС, като вече е защитила дисертация на тема “Правна закрила на електронните и видео игри като обекти на правото на интелектуална собственост”. Наскоро участва в конкурс “Студент на годината” 2020 в категория “Докторант на годината”, организиран от Националното представителство на студентските съвети в Република България (НПСС). Тя подаде сигнал до “168 часа”, че има известни опасения, че състезанието е нагласено. Ето нейните мотиви и позицията на координатора на събитието.

На 30 ноември 2020 г. изпратих имейл с кандидатурата ми за участие в конкурса. Допълних специализации, публикации и най-голямото ми постижение: включването на България и българското право в учебната програма на лятното училище по европейско частно право в Университета в Залцбург. В отговора, че са получили документите, организаторите ми подчертаха, че при оценяването ще се вземат предвид успехите и постиженията в периода от 1 октомври 2019 г. до 30 ноември 2020 г.

Впоследствие ни уведомиха, че ще се свържат лично по телефона с победителите в отделните категории, за да ни отправят покана да присъстваме на церемонията и да получим своята награда.

На 25 февруари получих обаждане от представител на НПСС - Константина, която ме уведоми, че

аз съм победителят в моята категория “Докторант на годината”,

но ме помоли до понеделник - 1 март, когато е официалната церемония, да не разпространявам тази информация. Малко по-късно в същия ден получих и електронно писмо, в което бе посочено още в началото, че “ако този имейл е достигнал до Вас, то значи Вие сте един от победителите в националния конкурс “Студент на годината 2020”!”, т.е. победителят в моята категория, както стана ясно и от телефонното обаждане.

Получих още няколко подобни имейла. Конкурсът се провежда за 14-а година и не допускам във всички имейли и телефонни обаждания да се бъркат системно термини като победители в отделните категории, подгласници, номинирани и отличени от журито участници.

Какво се случа на церемонията в Софийския университет четете - Тук!