От болница "Света Анна"-София: Проф. Чорбанов се подобрява

https://www.24chasa.bg/novini/article/9635267 www.24chasa.bg
ПРОФ. АНДРЕЙ ЧОРБАНОВ

Пресцентърът на УМБАЛ „Света Анна“ София АД-гр. София предостави актуална информация за състоянието на професор Андрей Чорбанов от БАН, който е с COVID-19.

Проф. Чорбанов е настанен за болнично лечение, като му провежда се стандартна терапия, без ползване на ВИП услуги. Той е в стабилизирано състояние с тенденции за подобряване.

Информацията се предоставя след проведен разговор и получено съгласие от проф. Андрей Чорбанов.

Проф. Андрей Чорбанов е диагностициран на 19 март с COVID-19 , при извършен в УМБАЛ „Свети Иван Рилски“ ЕАД-София бърз антигенен тест, с положителен резултат. След което е насочен за диагностично уточняване и оценка на нуждата от хоспитализация към УМБАЛ „Света Анна“-София АД.

Извършен е повторен бърз антигенен тест и PCR тест – положителни. Всички изследвания са отразени в Националната система за регистрация на COVID-19.

След извършени образни и диагностични изследвания и консултации с различни специалисти, състоянието на пациента е оценено като средно тежко и е препоръчано болнично лечение.

Последното медийно участие на Чорбанов беше миналия понеделник като гост в предаването на Цветанка Ризова по Би Ти Ви. През изминалата седмица обаче той участвал в събития на политическата партия "Има такъв народ" на Слави Трифонов, от която се кандидатира за народен представител, казва още Велков.