Мъж, шофирал дрогиран и ранил полицай в Кърджали, влиза в затвора

https://www.24chasa.bg/novini/article/9635879 www.24chasa.bg
Съдебната палата в Кърджали

35-годишен мъж, шофирал след употреба на наркотици и причинил телесна повреда на полицай, е осъден по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Кърджали.

Той е "лишен от свобода" за срок от една година и шест месеца, изпълнението на което е отложено с изпитателен срок от три години, съобщиха от държавното обвинение.

Към това наказание са присъединени и наложените по-леки наказания – глоба в размер на 2000 лева, както и „лишаване от право“ да управлява моторно превозно средство за срок от 1 г. и 3 месеца.

Днес, 22.03.2021 г., Окръжен съд – Кърджали одобри постигнато споразумение между Окръжна прокуратура – Кърджали и защитника на обвиняем за решаване на делото в досъдебното производство, по силата на което призна М.М., на 35 г., за виновен в това, че на 22 юни 2020 г., в гр. Кърджали, е причинил средна телесна повреда на полицейски орган при изпълнение на службата му и че противозаконно е пречил на орган на властта – полицейски орган, да изпълни задълженията си, както и че е управлявал моторно превозно средство след употреба на наркотично вещество – кокаин.

Определението на съда е окончателно.