Застрахователят плати кредита на прегазената край Созопол Юлия, върна парите на дъщеря й

https://www.24chasa.bg/novini/article/9636609 www.24chasa.bg
Юлия Ангелова бе прегазена през юли м.г.

През февруари "24 часа" разказа, че детето плаща по 400 лв. всеки месец и Комисията по финансов надзор започна проверка

Банковият кредит от 27 хил. лв. на убитата на пътя Юлия Ангелова е бил изцяло погасен от застрахователя на 19 март. Компанията е превела и всичките 2440 лв. на 9-годишната дъщеря на Ангелова, които тя преди това бе платила под формата на вноски.

Ангелова бе прегазена на пътя край Созопол, докато се прибирала пеша, след като била на заведение в края на юли м.г. Шофьорът избяга.
Тя оставила кредит от 27 хил. лв., по който има застраховка “Живот”.

Вместо да го погаси веднага, застрахователят поискал данни била ли е младата жена пияна, тъй като при смърт, причинена пряко или косвено от алкохол, не е длъжен да плаща. При фаталния инцидент обаче Ангелова е пешеходец и вината за смъртта категорично е на шофьора на колата.

Сагата как детето плаща по 400 лв. всеки месец бе разказана от “24 часа” през февруари. След публикацията ни от Комисията по финансов надзор започнаха проверка по случая. Тя все още не е приключила.

“Разбрах случайно. Отидох в банката днес (понеделник - б.а.) и ми казаха, че е погасен в петък и дори вече е заличен”, разказа пред “24 часа” бившият съпруг на Ангелова и баща на детето им Цветелин Цеков.
И допълни, че ден по-рано фирмата е превела на дъщеря му парите по внесените преди това вноски.