Как изглежда стара бракма на БДЖ след ремонт?

https://www.24chasa.bg/novini/article/9643627 www.24chasa.bg
Така е изглеждал локомотивът преди ремонта.

Още един изцяло обновен локомотив на БДЖ вече пътува по  релсите. Това е втората напълно възстановена от чехите машина, която е била силно амортизирана и трайно спряна от движение.

Ремонтираният локомотив е част от изпълнението на два договора за извършване на капитален ремонт на общо 20 електрически локомотива от серия 44, които се реализират след проведени процедури в края на 2019 г. от  „Обединение „Рейл Сървисис”, Чехия и „Жос Врутки”, Словакия. Капиталният ремонт включва цялостна подмяна на всички елементи в локомотивите с чисто нови части и оборудване.

БДЖ изпрати снимки на локомотива преди да е започнат ремонта, по време на обновяването му и когато е готов, за да се види как от една бракма става машина, която може да се движи по релсите. 

Машината по време на обновяването й.
Машината по време на обновяването й.

Въпреки възникналото забавяне в първоначално обявените срокове за изпълнението на ремонтите, породено от въведените ограничителните мерки срещу разпространението на COVID-19, се очаква всеки месец до края на 2021 г. по договора със заводите поетапно да излизат изцяло ремонтирани локомотиви.

Завършеният локомотив.
Завършеният локомотив.

С  изпълнението на договорите за доставка на нови локомотиви и ремонт на съществуващия подвижен състав, до края на април ще бъде решен проблема с постоянния недостиг на локомотиви за изпълнение на Графика за движение на влаковете, както и ще намалеят възникналите аварийни ремонти и последвалите от тях закъснения на влаковете.