Безлов: Интересно е доколко България е важна за руските служби

https://www.24chasa.bg/novini/article/9644503 www.24chasa.bg
ТИХОМИР БЕЗЛОВ

"Изглежда ми като филмче, което съм гледал като малък - по същия начин има части от подобен сюжет. Странно изглежда цялата конструкция. Има неща, които няма как да не са верни. Въпросът е какви щети е нанесла тази група, ние не знам какви точно документи са изнесли". Това каза по повод видеото, разпространено от прокуратурата по шпионския скандал в София експертът по сигурност Тихомир Безлов пред  Bulgaria ON AIR.

По думите му безспорно хората в тази група са интересни, а схемата била аматьорска.

"Може да се отклонява вниманието от по-ключова работа. Линията на новото американско правителство спрямо Русия е по-твърда. За нас е интересно доколко е важна България за руските служби", уточни той.

Безлов е на мнение, че руските служби са все повече ориентирани към икономически цели.

"България е страната в ЕС с вероятно най-позитивно отношение към Русия. Тази картина е ясна", обясни експертът по сигурност

Според него е знакова 2015 г. - със станалото с Емилиян Гебрев.

"Никой не знаеше за случилото се с него. Да се сетим за 2014 г., когато Путин отиде в Турция и обяви край на "Южен поток", заяви Безлов.

Експертът по сигурност коментира и случая с печатане на фалшиви пари в столичен ВУЗ.

"Като че тази тема отива на заден план. Имаше авторитети в това, но твърдението, че последните банкноти са за сватби, звучи леко комично. Не бива отношенията съд - прокуратура да отиват в карикатурни форми", подчерта той.