Четирима пребиха до смърт мъж на 51 г. в Търговищко, двама от тях непълнолетни

https://www.24chasa.bg/novini/article/9646213 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Действали по хулигански подбуди

Четирима мъже, двама от които са непълнолетни, са задържани за 72 часа в ареста в Търговище за убийството на мъж на 51 години от село Подгорица. Окръжният прокурор Диляна Стоянова съобщи днес, че предстои прокуратурата да поиска от съда те са останат за постоянно под стража.

На четиримата е повдигнато обвинение за убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост по хулигански подбуди - престъпление по член 116, ал. 1, т. 6 и т. 11 от Наказателния кодекс.

Обвинените за убийството са трима от село Ралица, Търговищко - мъж на 50 години и 26-годишният му син, както и техен съселянин на 16 години. Четвъртият обвиняем е на 15 години, съселянин на убития от село Подгорица. 26-годишният мъж е криминално проявен, преди няколко месеца се върнал от затвора, където излежал присъда за кражба в селския магазин. Момчето от Подгорица пък пребивавал при леля си в Ралица и бил в една компания с другия непълнолетен, а и с по-възрастните.

Случаят е от вторник вечерта. Жертвата гостувала още от събота в дома на семейство кравари в село Ралица. Неговите домакини обаче нямат отношение към смъртта му. След вечеря те отишли да нагледат кравите, за които се грижели. В този момент в къщата пристигнали първо двамата непълнолетни, които започнали да нанасят побой над мъжа от Подгорица. Малко по-късно към тях се присъединили и другите двама обвиняеми. Също като наказателна бригада мъжете и момчетата се нахвърлили върху госта от Подгорица и го убили с юмруци и ритници. По-късно било установено, че мъртвият е с тежка черепно-мозъчна травма и множество счупени ребра.

Смята се, че четиримата предварително са се наговорили как да действат, тъй като преди това се били почерпили заедно с алкохол.

След като го убили, побойниците опитали да скрият тялото на мъжа, като го закарали с автомобил на около 500 метра извън селото. То било открито на следващия ден.

Разследващите смятат, че нападателите са действали по хулигански подбуди, но следствието тепърва трябва да докаже причините за тази злоба. Всички обвиняеми са без постоянна работа и постоянно обикалят из село, казват за тях в Ралица. Там също нямат логично обяснение за случилото се.

В прессъобщение от днес на Апелативната прокуратура във Варна за убийството се казва, че работата по разследването продължава, изясняват се мотивите за извършване на жестокото убийство, както и детайлите около случая. Досъдебното производство е преобразувано в следствено дело поради факта, че двама от извършителите не са навършили пълнолетие.