Съдът остави в ареста стрелеца от Стара Загора

https://www.24chasa.bg/novini/article/9650479 www.24chasa.bg
Офисът за кредити, където бе убит Стамбето. СНИМКА: Авторът

Състав на Окръжния съд в Стара Загора наложи днес най-тежката постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на 37-годишния Владимир Василев. Той е обвинен за това, че на 24 март т.г. умишлено е умъртвил Станислав Иванов, на 35 години - престъпление по член 115 от Наказателния кодекс. По това обвинение при доказана вина задържаният може да получи присъда между 10 и 20 години лишаване от свобода.

Мярката подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.
В съдебната зала защитата на обвиняемия поиска той да остане под домашен арест, за да се грижи за двете си деца. Другият мотив на защитата за по-леката мярка бе факта, че до момента задържаният мъж съдейства на разследването.

Досега обвинението твърдеше, че жертвата е убита с един изстрел в главата. Днес стана ясно, че изстрелите били два - първият избил зъбите на убития, вторият бил в тила му. Разстрелът стана в офиса за фирма за кредити в Стара Загора. Неин собственик е обвиняемият Василев, а убитият Иванов работел за фирмата.

Според официална информация на прокуратурата Владимир Василев е признал, че е застрелял Станимир Иванов със законно притежават пистолет "Берета" след скандал за неуредени финансови отношения. След това спокойна е изчакал полицията, на която предал и пистолета си, с който стрелял.

В момента на убийството в офиса на фирмата бил и братът на обвинения Владимир - Милен. И от задържания, и от брата са взети натривки за барут по ръцете, въпреки признанията на стрелеца. Резултатите от тази проверка щели да излязат до седмица.

Неофициално днес стана ясно, че камерите в офиса на фирмата не са работели по време на инцидента, случил се към 17 часа в сряда.