МВнР на Китай: Време е режисираната от САЩ постановка да приключи (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9652073 www.24chasa.bg

Фактите са показвали многократно, че проблем в Синдзян-уйгурския автономен район са не етническите взаимоотношения, религиозните свободи и човешките права, а тероризма, сепаратизма и екстремизма, заяви говорителката на Външно министерство Хуа Чунин на вчерашната си редовна пресконференция. Това предаде Радио Китай.

В този смисъл, истинската цел на фабрикуваните от САЩ и други западни страни фалшиви новини и обвинения срещу Китай е да се подкопае неговата стабилност, да се навреди на неговата национална сигурност и се ограничи развитието му.

На пресконференцията Хуа Чунин представи видео, в което Лорънс Уилкерсън, началник на кабинета на бившия държавен секретар на САЩ Колин Пауъл, заявява на форум, организиран от Института за мир и просперитет „Рон Пол“ през август 2018 г.: „ЦРУ иска да наруши стабилността на Китай и най-добрият начин е да създадем там хаос. Трябва да работим с уйгурите, не е нужен външен натиск, а да насочим нещата така, че да започнат вътрешни проблеми“.

Хуа Чунин направи паралел с полуколониалния статут на Китай в края на 19-ти век като подчерта: „Сега имаме достатъчно решимост, воля и способности да защитим националния си суверенитет, сигурността, интересите и достойнството ни. Време е режисираната от САЩ постановка да приключи“.