ГЕРБ с писмо до Светия синод заради протестните действия на Дионисий

https://www.24chasa.bg/novini/article/9657192 www.24chasa.bg
Зам. външният министър и председател на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев пред Светия синод

ГЕРБ внесе писмо до Светия синод, заради протестните действия на архимандрит Дионисий. Той бе един от водачите на летните протести през 2020 г., а в неделя той и група протестиращи, сред които и активисти от "Системата ни убива", разпънаха черен чаршаф с надпис "Каолиново помни" пред къщата на Бойко Борисов в Банкя.

Всъщност в къщата не живее премиерът, а неговата дъщеря със съпруга си и двете им малки деца. Като министър-председател Борисов  е в правителствената вила в кв. "Бояна".

"Очевиден сатанист", така от ГЕРБ определиха архимандрит Дионисий. "Този човек е един рецидивист. И преди протестите миналата година е имал противоцърковни, противоканонични нарушения. Нарушител на редица светски и църковни закони", каза зам. външният министър и председател на младежката организиция на ГЕРБ Георг Георгиев след внасянето на писмо до Светия синод.

От партията искат ясната позиция на църквата за Дионисий като са отправени 3 въпроса:

1. Дали Дионисий представлява църквата?

2. Как намират неговите дела?

3. Дали расото и кръста се съвместяват с неговите дела от 2020 г.?

Представители на управляващата партия са разговаряли с главния секретар на Светия синод. Той е уверил, че ще бъде отговорено публично на въпросите. Още на следващото събрание на синода ще бъде разгледана молбата на ГЕРБ.

Като безбожното и изключително мрачно определиха поведението на Дионисий от управляващата партия. Той все още се нарича духовник, а това е един човек, който започна с ковчези в центъра на София, отслужи опело пред Министерския съвет, продължи с бесилки, за да стигне вчера до черните драперии, които разпъна пред дома на един гражданин, където живеят децата, внуците му. Поведение на мафията от миналия век. Тогава така са били сплашвани хората - с черни драперии, със завеси, символи, които напомнят недвусмислено за смърт, каза още Георг Георгиев пред сградата на Светия синод.