Изпълнителното бюро на БСП подава оставка, Корнелия Нинова - не (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9680953 www.24chasa.bg
Корнелия Нинова СНИМКА: Велислав Николов

БСП няма да подкрепи никакво правителство, предложено от ГЕРБ

Изпълнителното бюро на БСП подава оставка. Аз няма да подавам оставка. Това заяви лидерката на партията Корнелия Нинова след заседанието на Изпълнителното бюро.

По думите й в този момент това не би било добре за партията.

Напълно разбирам, че отговорността ми е огромна и лична, но не мога да хвърля партията в тези 3-месечни вътрешни процедури в момент, в който се вземат важни решения, каза Нинова.

За нас това е тежка загуба, на апокалиптичните картини за БСП не са такива, каквито ги представят някои говорители, допълни тя.

БСП няма да подкрепи никакво правителство, предложено от Борисов, независимо дали с експерти, категорична бе Нинова.

Основната ни задача беше да се разбие моделът ГЕРБ и след тези избори ГЕРБ повече не може да управлява и Борисов няма да е премиер, заяви Нинова. Но обясни, че той ще продължава да се съпротивлява и окончателното му отстраняване ще е дълъг процес.

Възприети сме като част от статуквото и това е голямата ни грешка и вина - не успяхме да се наложим като убедителна алтернатива, каза Нинова и обясни, че повечето хора са гласували за нещо ново.

Според Нинова COVID кризата също е повлияла на резултата на БСП, а също и купеният и корпоративният вот също.

Мая и Слави взеха гласове от нас. Но през цялото време вътре в БСП имаше хора, които работеха за други сили и ние се борехме вътре и навън, каза Нинова.