Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Гъби с броколи и маслини е ароматно, вкусно и много полезно зеленчуково ястие, особено подходящо за Великия пост”, пише ни Румен Петров.
ПРОДУКТИ
500 г пресни печурки
500 г броколи
1 връзка зелен лук
1 лимон
70 мл чист зехтин
100 мл студено пресован зехтин
натурални маслини
пресен или сушен ронен босилек и сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарязваме пресния лук и го задушаваме в чистия зехтин. Към него прибавяме пресните печурки. Задушаваме продуктите до пълното омекване на гъбите.
Накъсваме броколите на розички и също ги прибавяме към сместа. След 10 минути сваляме от огъня, осоляваме и оставяме,за да починат.
Приготвяме соса към ястието от лимоновия сок, смесен със студенопресования зехтин и босилек на вкус. Добавяме го към задушеното ястие и украсяваме с маслините и няколко резена лимон.