За Коритаров беше без значение дали е в голяма телевизия или в кабеларка

https://www.24chasa.bg/novini/article/9683687 www.24chasa.bg
Георги Коритаров Кадър: NOVA

"Никога не съм се съобразявал с това дали един ефир е голям или малък. Моят път в електронната журналистика започна от медия, която беше с много малко разпространение - радио "Свободна Европа", но това не й пречеше да бъде на изключително високо професионално равнище. С пробиви чрез новини и анализи не само в национален, но и в международен медиен мащаб. Така че за мен дали една медия е малка или голяма няма значение. Основният критерий е сериозността и професионалното отношение към работата.

За добро или за зло условно наречените малки медии позволяват много повече свобода и шансове за професионализъм от условно наричаните големи. При големите медии стремежът да се харесват на една размита до безкрай широка публика прави така, че до голяма степен сериозността е изместена за сметка на развлекателността. А развлекателността често пъти се превръща в безсмислица."

Това са думи на Георги Коритаров пред "24 часа", които показват неговото професионално отношение и отговорност към журналистиката, независимо къде работи.

Георги Коритаров е роден на 10 май 1959 г. в София. През 1979 г. завършва славянска филология – сърбохърватски език в Софийския университет „Климент Охридски“.

По време на следването си става сътрудник на Държавна
сигурност под псевдонима Алберт.

С журналистика започва да се занимава от създаването на вестник „Демокрация“ като парламентарен репортер. По-късно работи за кратко във вестниците „Демокрация 91“ и „Континент“.

От 1992 г. е в радио „Свободна Европа“, където първо е политически репортер, а по-късно става водещ на предаванията „Радиожурнал“, „Светът в 13“, „Преди полунощ“ и „Балкански компас“.

През 2003 г. Коритаров е водещ на аналитичния преглед на печата „Блиц“, съвместно издание на радио „Свободна Европа“ и телевизия bTV в рамките на сутрешния блок „Тази сутрин“.

От началото на 2005 г. Коритаров е в Нова телевизия и радио „Нова Европа“. По Нова телевизия води половинчасово токшоу, наречено „Коритаров Live“, а по-късно става част от сутрешния блок на Нова тв - „Здравей, България“.

От 2010 до края на януари 2018 г. работи в телевизия „ТВ плюс“. От 1 февруари 2018 г. е автор и водещ на предаването „Свободна зона с Георги Коритаров“ в телевизия "Европа".