Ботьо Ботев за убийството в София: Престъпниците вземат мерки за дегизировка

https://www.24chasa.bg/novini/article/9689337 www.24chasa.bg
Криминалистът Ботьо Ботев КАДЪР: БНТ

Не се изключва една вероятност от поръчково убийство, когато едно такова престъпление се организира на личностна основа, на базата на взаимоотношения, тъй като самата личност, както стана известно, е твърде противоречива личност в криминалните среди. Това коментира пред БНТ Ботьо Ботев, който е криминалист.

Във вторник вечерта мъж беше показно убит в района на Околовръстното шосе в София при кръстовището със "Симеоновско шосе". Той е прострелян в главата, докато чака на светофар, пред очите на 11-годишно дете.

Вероятно наистина се касае за неща, свързани с престъпен бизнес. По думите му, много често подобни салони се използват за такава цел и оборотът, който се прави, се прави за реализиране на престъпно придобити пари.

Автокъщата, в която разстреляният е продавал коли. Снимка: Велислав Николов
Автокъщата, в която разстреляният е продавал коли. Снимка: Велислав Николов

"Рано е още в рамките на два дни да се изграждат каквито и да е тези", обясни криминалистът.

Навярно доста хора са видели случилото се с бизнесмена Николай Дракополов и доста хора могат да свидетелстват, но и ако това стане, трябва да се осъществи в "рамките на една специфична конспиративност", уточни Ботьо Ботев, защото тези хора трябва да се пазят.

"Хора, които се нагърбват да извършат подобни престъпления, съответно преценяват нещата и вземат мерки за дегизировка, на промяна на външността си и ред други неща. А някои от тях, зависи от морал, от психика, от много други неща, действат и по най-бруталния начин", коментира криминалистът.

По думите му, охранителни работници нямат работа в района на местопроизшествието. Там трябва да бъдат само специалисти експерти.