Дачков освети сайт на Бабикян, пуснал лъжа днес за Слави и Бойко през...2018

https://www.24chasa.bg/novini/article/9690683 www.24chasa.bg
Арман Бабикян

Журналистът Явор Дачков сигнализира във фейсбук за фалшива новина от сайта на бъдещия депутат на Мая Манолова - Арман Бабикян informiran.net. 

Фейкът, който всъщност е отпреди 3 г., представлява съчинен диалог между премиера Бойко Борисов и Слави Трифонов, в който те се уговарят да направят мегакоалиция с помощта на ДПС.

"Това е фалшива новина за Слави Трифонов, написана от сайта на Арман Бабикян през 2018 г. Сайтът informiran.net e на депутата на Мая Манолова от Отровното трио, който с Хаджигенов днес ще правят управленска коалиция със Слави Трифонов, за да борят мафията в управлението. Интересно ми е дали когато Арман си е измислял този запис между Бойко Борисов и Слави Трифонов си е представял колко автентично би звучал в сегашния контекст. Любопитно ще бъде и колко ефективна ще е тази управленска коалиция между Мутри вън и Матури вън - Мая и Слави, в която депутатите си пускат такива фейкове един срещу друг.", коментира Дачков във фейсбук.

Въпросната статия носи заглавието: "Изтече запис на Слави и Бойко – правят мега коалиция и с ДПС, основен враг им е Радев“.

Във фалшификата се представя измислен запис на разговор между Борисов и Трифонов, направен уж от ДАНС. Твърди се още, че партията на Слави цели „да потисне БСП, която се доближава опасно до ГЕРБ“, след което шоуменът да подари вота на ГЕРБ.

Фейкът твърди още, че има и мащабен план за коалиция между Слави, ГЕРБ и ДПС, чиято цел ще бъде да направи „конституционни промени, президентска република и предсрочни избори за държавен глава, на които Борисов да победи, подкрепен от Слави и Доган“.