Домашен насилник уби приятелката си с юмруци в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/9696824 www.24chasa.bg

46-годишна жена е починала след побой в столицата. Задържан е мъжът, с когото тя е живеела на семейни начала, съобщиха от Софийската градска прокуратура.

По-рано през деня dir.bg разказа за случая с убитата Мария Кокилкова. Братът на жертвата разказва, че през цялата си връзка тя е била жертва на системен физически тормоз. При два от побоите жената е била с фрактури на ръцете, но така и не е пожелала да подаде жалба срещу насилника си, който й е вменявал вина.

Жената е открита на 8-и април в безпомощно състояние в жилище в столичния квартал „Бенковски”. Малко по-късно е станало ясно, че тя е починала вследствие на побой, а по тялото ѝ са открити следи от насилие.

По случая полицията вече е задържала мъж на 56 г.. Той е живеел на семейни начала с убитата и е заподозрян за извършител на тежкото престъпление. В момента арестуваният е с мярка за задържане до 72 часа, наложена му от прокурор.

В социалните мрежи братът на убитата жена съобщава, че сестра му е била жертва на системен тормоз и насилие, без право на оказване на медицинска помощ.

По случая работи Второ районно полицейско управление в София под надзора на прокуратурата. Не е ясно дали убитата е подавала жалби и сигнали за тормоз и насилие в полицията до момента.