Борисов: До май месец ще имаме колективен имунитет (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9697610 www.24chasa.bg
Премиерът Бойко Борисов в село Тополово СНИМКА: Правителствената пресслужба

До май месец с ваксинирани 3 млн. души и оздравели ще имаме колективен имунитет, заяви премиерът Бойко Борисов по време на живо включване във фейсбук от село Тополово, където са отпуснати над 800 000 лева се изгражда многофункционална спортна зала за волейбол и баскетбол. Спортното съоръжение ще бъде използвано и като физкултурен салон на ОУ "Отец Паисий". 

Заедно с Борисов са спортният министър Красен Кралев и здравният проф. Костадин Ангелов. 

По-рано премиерът инспектира ремонта на Околовръстния път на Пловдив.

Очакваме до средата на юни да получим 2 700 000 ваксини от "Пфайзер", благодарение на ЕС и на това, че реагирахме навреме и твърдо, каза още Борисов.

Важно е да се знае какво сме договорили, за да не си приписват нашите заслуги, допълни той.

От ваксините на "Джонсън и Джонсън" имаме договорени 2 млн. дози, другата седмица идват. Още не са на пазара, но и за тях се говорят неприятни неща вече. Търговската война тече с пълна сила. Цените на ваксините също се вдигат. Отсега в ЕС се правят договори за ваксини за 2022-23 г. за 900 млн. ваксини на цена от 19,5 евро. Грубо ще струват 18 млрд. евро, коментира Борисов.

След това премиерът посети Мулдавски Манастир "Света Петка Мулдавска", където обяви, че са отпуснати 3 млн. лева за ремонтни дейности.

От манастира казаха, че благодарение на средствата се прави и водопровод, тъй като такъв до момента е нямало. 

"Бойко Борисов не ни предаде и ние няма да го предадем", благодарил владиката на премиера.

Борисов инспектира и строежа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив:

"25 млн. лв. отпуснахме за строежа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Работи се активно по обекта, като наскоро започна и наливането на бетон на централната трибуна. Освен на строителите, благодаря и на ръководството на клуба, както и на феновете, които са силно ангажирани с този проект и оказват голяма подкрепа. Надявам се, че след като бъде завършен - стадионът ще може да приеме финал на голям европейски клубен турнир по футбол", написа Борисов след инспекцията.

След това Борисов инспектира и строителството на друг път:

Над 40 години не бе правен основен ремонт на пътя Раковски - Брезово. Той свързва Пловдив с Павел баня и модернизирането му със сигурност ще даде тласък на индустрията и туризма в района. Реконструкцията обхваща 13 километра, от които 11 километра между двата града и 2 километра по централната улица на Брезово. По трасето ще бъдат положени 3 пласта асфалт, ще има канавки, банкети и осветление. С подкрепата на правителството в област Пловдив се ремонтират над 200 км пътища, поясни Борисов.

Ето тук се вижда защо хората избират ГЕРБ и сме първа политическа сила. Навсякъде строим и мислим за всяко населено място, и за малките, и за големите общини, изтъкна премиерът.