БТА ще популяризира постиженията на БАН пред научната ни диаспора

https://www.24chasa.bg/novini/article/9700649 www.24chasa.bg
Най-атрактивните новини, свързани с научния живот в България, ще бъдат популяризирани по света и чрез англоезичното издание на БТА Daily News. За това се споразумяха днес генералният директор на БТА Кирил Вълчев (вдясно) и председателят на БАН Юлиян Ревалски.

Българската телеграфна агенция започва регулярно ежеседмично разпространяване на информация за научните проекти и достижения на 59-те институти и звена на Българската академия на науките. Най-атрактивните новини, свързани с научния живот в България, ще бъдат популяризирани по света и чрез англоезичното издание на БТА Daily News. За това се споразумяха днес генералният директор на БТА Кирил Вълчев и председателят на БАН Юлиян Ревалски.

„Отваряме нова страница в традиционното партньорство между БАН и БТА. Радвам се, че чрез медийната подкрепа на БТА достиженията на българските учени ще достигнат до българската научна диаспора и ще мотивират наши учени да се завърнат в родината“, каза акад. Ревалски.

„Споразумението ни е част от политиката на БТА за поставянето на акцент върху знанието. Подписваме го на Международния ден на авиацията и космонавтиката, защото БАН имат голяма роля в комическите изследвания, България всъщност е шестата космическа нация в света“ - допълни генералният директор на БТА Кирил Вълчев.

През следващите седмици в БТА ще бъде отделена специализирана редакция "Знание и Култура", която ще се ръководи от доц. Георги Лозанов.