ВКС потвърди присъда по дело за наркотици на баба и внук в Кюстендил

https://www.24chasa.bg/novini/article/9700812 www.24chasa.bg
СНИМКА: Пиксабей

Върховният касационен съд (ВКС) потвърди присъда на Окръжния съд в Кюстендил по дело за разпространение на наркотици, съобщиха от съда в Кюстендил, цитирани от БТА.

Присъдата - лишаване от свобода за срок от пет години и глоба от 5 000 лв. за Антоан А. (25 години, осъждан) и лишаване от свобода за две години, с петгодишен изпитателен срок и глоба от 5 000 лв. за неговата баба Анка П. (85 години, неосъждана), за държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества, постановена от Окръжен съд- Кюстендил, беше потвърдена първо от Апелативния съд в София, а след това и от Върховния касационен съд.

Двамата са обвинени за държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества - амфетамин с тегло 39,86 грама ,на стойност 1195 лв. и коноп (марихуана), с общо тегло 8,47 грама, на стойност 50 лв.

През юни миналата година, Антоан А. се призна за виновен и получи от Районния съд в Кюстендил наказание от общо 24 месеца лишаване от свобода за домашно насилие, непристойни действия и управление на МПС без свидетелство за правоуправление.