Бизнесменът Орце Камчев остава още 30 дни в следствения затвор в Скопие

https://www.24chasa.bg/novini/article/9700953 www.24chasa.bg
Орце Камчев е най-богатият македонец

Бизнесменът Йордан (Орце) Камчев ще остане в следствения затвор в Скопие, защото Криминалният съд удължи задържането му с още 30 дни, пише македонския “Фокус“.

„По предложение на Основната прокуратура за преследване на организираната престъпност и корупцията за удължаване на мярката за неотклонение за обвиняемия Й.К., съдът установи, че все още съществуват обстоятелствата по чл. 165 и алинея от него. За това съдът прие искането на прокуратурата и удължава мярката за неотклонение с 30 дни“.

Камчев е един от заподозрените по делото "Парцели на Водно" и обвинението поиска удължаване на мярката за неотклонение, тъй като първите 30 дни изтекоха преди два дни.

Защитата на Камчев от друга страна,преди това обяви, че ще подаде жалба до Съдебния съвет на Република Северна Македония за небрежна и непрофесионална работа на съдията по досъдебното производство, пише "Фокус".

Орце Камчев, собственик на "Орка холдинг" и на част от болница "Систина", е един от заподозрените и в т. нар. дело "Империя", образувано от бившата специална прокуратура. В този случай се разследва финансова престъпност, т.е. пране на пари чрез фирми в страната и офшорни компании.