Условни присъди за бандата на Пачата, задигнала 2000 лв.

https://www.24chasa.bg/novini/article/9701728 www.24chasa.bg
Павел Илиев СНИМКА: ЛИЧЕН ПРОФИЛ НА ПАВЕЛ ИЛИЕВ ВЪВ ФЕЙСБУК

Оправдават групата за обир в Елин Пелин

Споразумения за условни присъди от по 1 година с по 3 г. изпитателен срок е сключила групата на Павел Илиев-Пачата, заподозряна за най-големите обири у нас в последните години, научи “24 часа”. Той, Иван Ценков-Турчина, Иво Иванов-Пирона и Владислав Георгиев-Ади бяха подсъдими в Софийския районен съд за кражба на около 2000 лв.

На 10 март четиримата са сключили споразумения с прокуратурата, след като са върнали парите. Те са се признали за виновни за кражба от офис в София, станала вечерта на 2 февруари 2017 г. Тогава МВР съобщи, че мъжете са хванати след 2 обира и въоръжен грабеж от 3 офиса в София. Посочената сума бе около 55 000 лв. От делото обаче става ясно, че са дадени на съд само за кражбата на около 2000 лв.

Четиримата имаха дело и в Районен съд - Елин Пелин. То е за кражба от януари 2017 г. Обвинени са за задигането на 3000 лв., 800 евро и 1968 ваучера за храна, всеки с номинал от 5 лв., на обща стойност 9840 лв. от фирма в софийското с. Равно поле. Мъжете не са заловени на място, но са обвинени след 3 седмици - веднага след арестите за кражбата в София. На първа инстанция и четиримата са оправдани. Прокуратурата е протестирала пред Софийския окръжен съд. Предстои магистратите да насрочат дата за процеса.

Колоритните прякори на мъжете идват по различни причини. Ценков често говорел против турците, затова го кръстили Турчина. Илиев пък бил дебел на младини. Ади е галено от Владислав, а Пирона носи прозвището си още от младини. И четиримата имат множество криминални регистрации.