Студент на онлайн обучение закла майка си с кухненски нож в Кърджали (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9702081 www.24chasa.bg
Трагедията се разигра на шестия етаж в този блок. СНИМКИ: АВТОРЪТ

Жертвата Даниела е дългогодишна и уважавана учителка в Кърджали, синът ѝ Стоян е без криминални прояви, семейството било сплотено и за пример

22-годишен студент уби с нож майка си в жилището им в Кърджали. Тежкото престъпление е извършено в понеделник рано сутринта в апартамент на последния шести етаж на блок в района на пазара. Все още не са ясни мотивите на младия мъж.

Убитата е 52-годишната Даниела Дамянова. Тя е учителка по български език и литература. Синът ѝ Стоян е студент в Пловдив. Прибрал се в Кърджали, защото лекциите му са онлайн. Няма данни да е страдал от психическо заболяване или да е вземал наркотици.

Стоян е наръгал майка си няколко пъти с кухненски нож. Жената успяла да излезе от апартамента, за да потърси помощ. Позвънила на съседен апартамент и живеещият в него извикал линейка. Ранената била откарана в кърджалийската болница, където след няколко минути издъхнала от раните си. По пода на етажната площадка личаха големи следи от кръв, изтекла от наръганата жена.

Цял предобед полицаи бяха отцепили района на блока, в който се намира апартаментът.

Докато криминалисти извършваха оглед на местопрестъплението, влизането в жилищния вход не беше разрешено.

По образуваното досъдебно производство са извършени оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, разпитват се свидетели, назначена е съдебномедицинска експертиза, съобщиха от прокуратурата.

Стоян е задържан за 72 часа с прокурорско постановление. Повдигнато му е обвинение за умишлено убийство. В Кърджали е известен като умен и добър младеж. Не е осъждан, няма криминални прояви.

Убитата Даниела е дългогодишна учителка в училище в Джебел. Тя многократно е награждавана за добрата си работа като преподавател за 24 май. Съпругът на Даниела Дамянова е бивш служител в транспортна полиция. В момента работел във Великобритания.

Семейството било сплотено, нямало скандали и по нищо не личало, че може да се случи такава трагедия.

Стоян бил силно привързан към майка си.