Конфискуваха 2406 л бира без акциз на "Дунав мост", описана като месо и риба

https://www.24chasa.bg/novini/article/9703382 www.24chasa.bg
Снимката е архивна на Агенция "Митници"

Митнически служители задържаха 2406 литра бира, транспортирана без необходимите акцизни документи. Това съобщиха от Агенция "Митници".

На 09.04.2021 г., в района на ГКПП "Дунав мост"-Русе, митническите инспектори отклонили за проверка напускащ страната товарен автомобил. Превозното средство пътувало от България за Великобритания и по документи превозвало хранителни продукти, сред които замразено месо и риба. Автомобилът бил насочен за рентгенов контрол. При него е установено, че част от стоката не отговаря на описаното в представените документи. Констатирано е, че хранителните продукти се превозват под два температурни режима, разделени от преградна стена в задната част на товарното помещение. След свалянето на осем палета от задната част на ремаркето и след повдигане на преградната стена митническите служители откриват акцизни стоки – бира от три български марки с общо количество 2406 литра.

Към момента на проверката обаче водачът не е представил необходимите документи за превозваната акцизна стока. Бирата е иззета, а на водача ще бъде съставен акт за нарушаване на акцизното законодателство.