Съпругата на президента Десислава Радева с аневризми, няма опасност за живота й

https://www.24chasa.bg/novini/article/9703425 www.24chasa.bg
Деси Радева Снимка: Архив

Съпругата на президента Десислава Радева е приета в тежко състояние в столичната  болница "Св. Иван Рилски" с аневризма, съобщава ПИК. 

Източник на "24 часа" от болницата потвърди новината, но каза, че в момента се извършва интервенция, която да предотврати тежки последствия. Опасност за живота на Радева няма.

Според други източници сериозната интервенция ще бъде предприета утре. Официална информация не дават нито от болницата, нито от президентството.

След 12-часово главоболие Десислава Радева е била приета снощи в неврохирургията на "Св. Иван Рилски".

Там са й направени много изследвания и е установено, че има  3 аневризми в мозъка.

В момента лекарите чрез интервенция през артериите проверяват какво е състоянието на аневризмите.

Нямаме информация за здравното състояние на съпругата на президента, лаконичен бе секретарят по медийни въпроси на президента Кирил Атанасов пред "24 часа".

В средата на февруари от пресцентъра на държавния глава съобщиха, че първата дама е дала положителен тест за коронавирус. Заради 10-дневната карантина президентът отложи планирани посещения в страната. 

Очаквайте подробности. 

Б.Р. Аневризма е патологично разширение на кръвоносен съд, вследствие отслабване на съдовата стена, което може да доведе до смърт. Аневризмите най-често се появяват в артериите в основата на главния мозък и в аортата. Много често аневризмите не предизвикват никакви симптоми в организма на човека. Понякога първата им проява е масивен кръвоизлив, често с фатални последици. Когато са в мозъка, аневризмите могат да предизвикат симптоми, подобни на тумор – главоболие, нарушения на зрението, двигателни проблеми, нарушения на равновесието, припадъци.