Байдън изтегля US войниците от Афганистан до 11 септември, говори с Путин (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9704765 www.24chasa.bg
Джо Байдън СНИМКА: РОЙТЕРС

Президентът Джо Байдън ще изтегли до 11 септември всички американски войски от Афганистан, съобщи Ройтерс, цитирайки добре информиран източник, предаде БТА.

Джо Байдън предложи днес на руския си колега Владимир Путин да бъде организирана среща на върха "в трета страна през следващите месеци", за да се "изгради стабилна и предвидима връзка с Русия", обяви Белият дом, цитиран от Франс прес.

В нов телефонен разговор президентът на САЩ е изразил по-специално "безпокойството си във връзка със струпването на руски войски в окупирания Крим и на украинската граница". Байдън е призовал "Русия да намали напрежението", се посочва още в съобщението.

В телефонния разговор президентът на САЩ е изразил непоколебимия ангажимент към суверенитета и териториалната цялост на Украйна, съобщи Белият дом.

В съобщението за телефонния разговор се посочва още, че Байдън е дал да се разбере, че САЩ ще действат твърдо, за да защитят националните си интереси в отговор на такива действия на Русия, като кибератаки и намеса в избори, предаде Ройтерс.