Нова тв отговаря на Тошко Йорданов: Притеснителна е връзката с Крумовите закони

https://www.24chasa.bg/novini/article/9707257 www.24chasa.bg

Притеснителна е връзката между неволна репортерска грешка и Крумовите закони, направена от водещ, избран за народен представител - това обявиха от Нова тв в официална позиция по повод коментар на Тошко Йорданов, зам. председателя на "Има такъв народ" и водещ в тв 7/8.

Ето позицията на Нова тв:

Във връзка с допусната неволна репортерска грешка със замяна на имената на две политически формации

По време на живо включване в обедната емисия на NOVA на 13 април е допусната неволна репортерска грешка със замяна на имената на две политически формации - репортерът Благой Цицелков свързва позицията на „Изправи се! Мутри вън!“ с „Има такъв народ“. В излъченото видео непосредствено след пряката връзка информацията е напълно коректна.

Намираме за притеснителна връзката между една неволна репортерска грешка и Крумовите закони, направена от водещ, избран за народен представител. Подобни аналогии са смущаващи.

Часове след обедната емисия на Нова тв Йорданов се изказа остро по адрес на журналиста Благой Цицелков.

„Една от националните телевизии изрече мазна лъжа в ефир – говоря за „Нова ТВ“. Техният журналист си позволи да излъже в обедната емисия без капка срам“, заяви Йорданов в снощното си предаване по
телевизията на Слави Трифонов.

"Ако бяхме в Крумова България, за тази лъжа щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона“, казва назидателно той.

„Става въпрос за неволна грешка по време на жива връзка в обедна емисия. По време на нея казвам „Има такъв народ” вместо „Изправи се! Мутри вън!”. От репортажа, излъчен малко по-късно, става ясно,
че имам предвид „Изправи се! Мутри вън!”, обяснява в социалните мрежи самият Цицелков.