Борисов потвърди: Даниел Митов ще е кандидат за премиер (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9707842 www.24chasa.bg

ГЕРБ предлага Цвета Караянчева за председател на парламента

Държа да поздравя Слави Трифонов - мислех си, че освен нас няма кой друг да бие БСП, каза премиерът

В следващите дни ще се изтегли българският контингент от Афганистан

Министър-председателят Бойко Борисов потвърди новината на "24 часа", че кандидат за премиер на ГЕРБ ще бъде Даниел МитовТова той направи по време на включване на живо във фейсбук. 

"Цвета Караянчева в Кърджали се справи отлично и затова ще я предложим за председател на парламента, но почти съм сигурен, че няма да я изберат и ще я предложим за зам.-председател", каза още Борисов. 

"Това съм го говорил с членовете на Изпълнителната комисия, с голямата част от вас. Председател на ПГ - Деси Атанасова. Заместник-председател Румен Христов, Александър Ненков, Тома Биков и Жени Алексиева - секретар на групата", каза Бойко Борисов.

"Неслучайно в лидерските двубои аз ги победих. Откакто съм човек, аз се явявам мажоритарно на избори. Нас обществото ни поиска, затова искат да ни махнат. За мое щастие имаме страхотен капитал в лицето на тази партия, която показа на тези избори, че е истинска партия. Имаме яки структури, кадърни кметове. Знам как партията се би за тях. Другият път по-внимателно с критиките, за да не им създадем дискомфорт, те направиха много за градовете си. Аз ги разбирам, бил съм кмет", каза Борисов.

"Взех решение да се оттегля от двете места в парламента, за които ме избраха, за да им завра чекмеджета, лъжи, компромати в задния двор. Щели да правят комисия, народът направи комисия. Народът постави мен и ГЕРБ на първо място", каза още премиерът. 

"Слави Трифонов е безспорно най-успелият човек в шоубизнеса. Но сега той дойде на друга сцена. От нея трябва отговорност и смели, бързи решения. Затова ние трябва да приготвим и кабинет. Аз съм готов с кабинета, но днес ще ви съобщя кой ще ви бъде премиер", каза още тя. 

"Кабинетът ще го кажем като получим мандат. Но този мандат трябва да го получи някой и да внесе документите. Аз ще чакам, ще гледам, ще помагам и ако трябва ще се намеся. Толкова вече грозно постъпваха през тези месеци тези хора -към семейството ми, към дома ми Колкото и да казват, че съм остарял, не ги съветвам да ме предизвикват. Даниел Митов е кандидатът за премиер - човек с ясна проевропейска и натовска ориентация", каза още той. 

"Сега ще се отдръпна като премиер и като депутат, да видим ще забравят ли кой е Бойко Борисов. Щели да питат за плана за възстановяване. Томислав Дончев е депутат, ще ви го покаже. Цяло лято защо не написахте, като бяхте сигурни, че ще управлявате?", каза той.

"Да видим Христо Иванов сега дали пак ще стъпи на "Росенец", каза още Борисов. 

"В следващите дни ще изтеглим контингента от Афганистан", добави Борисов. 

Той предложи ГЕРБ да внесе проект за промени в Изборния кодекс, с които да бъде въведена мажоритарна изборна система.

ГЕРБ и СДС ще имат обща парламентарна група "ГЕРБ-СДС", като ще бъде предложен и министър от квотата на СДС.

"Държа да поздравя Слави Трифонов. Мислех си, че освен нас няма кой друг да бие БСП. Сега Слави Трифонов ги би. Желая му здраве. Днес ми докладваха за Деси Радева. Дай Боже да оздравеят, и тя, и той. Между другото, когато помолих да спрат да се занимават със сина на президента, видяхте ли, че спряха всички. Не спряха да ходят пред моята къща. Не спряха да тормозят моите деца. Така че от мене толкова за тази вечер. И действаме. Желая ви успех. Не се поддавайте на провокации. Ще ви нервират, ще ви замерят. Много скоро народът ще разбере какво си е пожелал. За това ще бъда до вас", подчерта Бойко Борисов.